Fris in de klas

In samenwerking met een aantal JOGG-gemeenten (Jongeren Op Gezond Gewicht) verzorgt Aqua Chain een speciaal programma welke het water drinken op openbare plekken stimuleert. Water drinken is gezond, lekker en vooral goed voor je lichaam. Vandaar dat dit project door de landelijke politiek wordt gedragen en ondersteunt! In Januari 2018 hebben wij in samenwerking met JOGG Waalwijk de aftrap mogen verzorgen van dit geweldige project op CBS de Brug te Waspik. Inmiddels groeit deze interesse maandelijks, waardoor het aantal uitstaande waterkoelers / tappunten enorm stijgt!

 

 

Wat is (JOGG) Jongeren Op Gezond Gewicht ?

Nederland telt momenteel 136 zogenoemde JOGG gemeentes, een aantal wat jaarlijks steeds verder stijgt. Een JOGG gemeente zet zich in voor een gezondere samenleving.

De wereld waarin onze jeugd opgroeit is de laatste decennia ongemerkt een omgeving geworden waarin verleidelijke keuzes vaak (letterlijk) de meest voor de hand liggende keuzes zijn. Jongeren Op Gezond Gewicht richt zich daarom onder andere via gemeenten, (lokale) publiek-private samenwerkingen en landelijke campagnes op de omgeving van het kind.

 

 

 

‘Zorgeloos waterplezier’

Genieten van lekker en gezond drinkwater wordt door Aqua Chain zorgeloos aangeboden, wat houdt dit precies in:

Door nauw samen te werken met gemeentes, de overheid en het bedrijfsleven kan Aqua Chain haar ‘Klasse(n)water’ ‘zorgeloos’ aanbieden. Door krachten en kennis te bundelen is er een compleet ‘zorgeloos aanschafpakket’ samengesteld.

Met ‘zorgeloos’wordt bedoeld dat de overheid en het bedrijfsleven scholen, sportverenigingen, openbare instellingen, ect. stimuleert water te drinken i.p.v. suikerhoudende dranken. Om dit programma extra kracht te geven is er een speciaal programma ontwikkeld waarbij het voor sommige scholen, sportverenigingen en andere openbare instellingen gemakkelijker en aantrekkelijker is gemaakt om deze automaten aan te schaffen. Door deze intensieve samenwerking tussen het bedrijfsleven en de overheid kan het zelfs zo zijn dat de eerste aanschaf volledig gefinancierd wordt, dit is per JOGG gemeente verschillend.