Blog

9 april 2024
Jaarlijks verspillen wij Nederlanders vele onnodige liters drinkwater, door te lang te douchen, de kraan aan te laten tijdens het handen wassen, de tuin te besproeien overdag & ook om ‘koud’ water uit je leiding te krijgen. Wat zijn de problemen die kunnen ontstaan & welke maatregelen kun jij nemen? Wist je dat we gemiddeld […]
Lees verder
1 februari 2024
Yes! We zijn live met onze nieuwe website en introduceren meteen een supergave tool ‘de Coolculator’, een handige tool waarmee je in 4 stappen uitkomt bij de waterkoeler dit het beste geschikt is voor jouw situatie.
Lees verder
5 april 2017
Aqua Chain is een erkende en betrouwbare waterleverancier. Dit doen wij al sinds 1995. Om de kwaliteit te waarborgen zijn wij aangesloten bij de AWCN, de EPDWA, de EBWA en de WQA.
Lees verder
5 april 2017
Het verbruik van kraanwater is in Nederland de afgelopen veertig jaar sterk gestegen. Per persoon is het sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw ongeveer verdubbeld en bedraagt nu circa 120-130 liter per persoon per dag.
Lees verder
21 februari 2017
In Nederland zijn verkopers (producenten en importeurs) verplicht verbruiksbelasting te betalen over de frisdranken (limonade), verpakte waters en sappen (vruchten- en groentesap) die zij verkopen.
Lees verder
10 december 2016
Er worden vele termen gebruikt voor een waterkoeler, maar wat is eigenlijk het verschil
Lees verder
10 december 2016
Te weinig water drinken kan lijden tot een groot aantal klachten droge en vermoeide ogen hoofdpijn obstipatie hongergevoel vermoeidheid minder concentratievermogen Voldoende water drinken kan problemen voorkomen
Lees verder
10 december 2016
We weten allemaal dat water drinken goed en belangrijk voor ons is. En ook dat mensen vaak te weinig water drinken.  Het is een feit dat te weinig water drinken de belangrijkste oorzaak van vermoeidheid is.
Lees verder
10 december 2016
We weten allemaal dat we voldoende water moeten drinken. Echter nemen de meesten van ons daarvoor in de plaats liever koffie, thee en frisdranken. Daardoor krijgen we ongemerkt erg veel suiker binnen.  
Lees verder
7 december 2016
Een gekochte, goed afgesloten fles bronwater kun je gekoeld jaren bewaren, zegt Ralf Hartemink, opleidingsdirecteur levensmiddelentechnologie aan de Wageningen Universiteit.
Lees verder
7 december 2016
AMSTERDAM – “Mama ik heb dorst”, roept de 4-jarige Wouter. Zonder te vragen pakt hij een blikje frisdrank uit de koelkast. “Nee, geen cola”, roept zijn moeder en geeft haar kleuter vervolgens een pakje vruchtensap.
Lees verder
7 december 2016
Met een flessenkoeler moedig je de waterdronk aan. De presentatiewaarde is zo hoog, dat er 30 tot 60 keer zoveel water wordt gedronken. Een gezonde ontwikkeling!
Lees verder
2 december 2016
Drinkwater bevat, net als elke andere stof, kleine hoeveelheden bacteriën. De meeste bacteriën komen veel voor en zijn over het algemeen niet schadelijk.
Lees verder
1 december 2016
Het voedings- en beweegaanbod op middelbare scholen kan veel beter. De aangeboden voeding is meestal calorierijk terwijl de directie daar vaak wel invloed op heeft.
Lees verder
25 november 2016
Iedereen verliest dagelijks liters water door plassen, transpireren en door adem te halen. Dit waterverlies moet iedere dag weer worden aangevuld.
Lees verder
12 november 2016
Ja; Nederlanders drinken het meeste koffie ter wereld! … In liters per hoofd van de bevolking. Maar de Italianen; die verbruiken het meeste koffie ter wereld in kilogram per hoofd van de bevolking 😉
Lees verder
10 november 2016
Aqua Chain is sponsor geworden van het Nederlands Watermuseum. De bar die voor het eerst op de NOT was te bewonderen zal voor meerdere evenementen worden ingezet.
Lees verder
7 november 2016
Als er een kans is dat het drinkwater is verontreinigd krijgt u een kookadvies. Uw waterleidingbedrijf geeft bijvoorbeeld een kookadvies af als er een leiding gerepareerd is en er een kans is dat er wat vuil in de leiding is gekomen.
Lees verder